Khamis, 1 Oktober 2015

5 Tips Rawat Jerawat Bagi Yang Mementingkan Kecantikan Kulit Dengan Produk Shaklee

Bismillah hirrahmanirrahim..

Salam buat semua. Alahai, lama ndak berblog ni. Bersarang labah- labah sudah ni blog.

Masa mau dekat raya aritu, ibum2m stress jugak ya sebab time tu memang dekat- dekat 'bulan merah', maka sang jerawat ni pun mau jugak beraya sama- sama..

Jadi, apa yang ibum2m buat..

1# Cuci Muka dengan Kerap

Biasanya cuci muka 2 kali sehari ja tapi kali ni 4 kali cuci muka ya. Pagi, tengahari, petang dan malam sebelum tidur. Sebab rasanya muka ni banyak kena kuman dan minyak yang wajah kita keluarkan (sebum) di tambah lagi dengan hormon, tu yang 'jers' datang. Dan cuci muka tu semestinya guna pencuci Gentle Deep Foaming Cleanser oleh Set Penjagaan Kulit Nutriwhite Shaklee. Rasa lembut dan bersih jak muka lepas guna ni. Walaupun dengan adanya si 'jers' tu..huhu

2# Tempek Si "Jers" dengan Herbal Blend Shaklee

Haa..ni lagi best. Cream Herbal blend ni kalo tepek di 'Jers', memang confirm jerawat akan kecut. Sehari guna banyak kali la jugak. Selain itu, Herbal blend ni banyak betul kegunaannya, tumit kaki merekah, digigit nyamuk, lenguh kaki, ruam baby, eczema dan macam- macam lagi la. Harganya pun murah ja, RM 20 ++ ja untuk pelbagai kegunaan. Semestinya ianya tiada bahan kimia, selamat dan tiada paraben yang berbahaya tu! Sesuai untuk semua peringkat umur dari baby sampai orang dewasa.
3# Buat Masker guna Zink Complex Shaklee + ESP
Ambil satu tablet zink, tumbuk dan campur sedikit dengan air atau susu tepung  (biasanya ibum2m guna ESP (Energizing Soy Protein Shaklee). Sapu di bahagian 'Jers' tu dalam 3-4 kali  sehari. Kejap ja guna, biasa 10 hingga 15 minit kering pastu basuh dengan air suam. Zink ni berupaya untuk mengecutkan jerawat dan ESP atau susu tepung berfungsi untuk memudarkan parut jerawat.
4# Makan Zink Complex Shaklee
2 biji tablet Zink + 1 GLA  dan tidak meninggalkan rutin minum ESP setiap hari. Zink yang kita telan tu untuk penyembuhan kulit secara dalaman dan ESP yang diminum untuk mencerahkan dan memudarkan parut dari jerawat tadi. Manakala GLA tu untuk keseimbangan hormon dalam badan kita dan boleh membuatkan kulit wajah glowing walaupun dengan kehadiran sang "Jers" tu..hehe
5# Berdoa
Nah sudah buat semua ikhtiar atas tu, berdoa la pada Allah SWT supaya kulit kembali pulih. ;-) semestinya banyakkan berselawat sebelum melaksanakan semua ikhtiar di atas.
Yalah, kita manusia biasa. Even makan supplement hari- hari, tetap ada jugak 'bad day' kan? Semua ni adalah proses semulajadi dalam badan. So, terimalah diri anda seadanya. Positif selalu okay!

Salam sayang,
ibum2m

Artikel lain yang di minati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini