Khamis, 27 Februari 2014

Set Kecantikan Kulit Untuk Kulit Sihat, Cantik Dan Berseri

Salam sayang..

Kebanyakan semua wanita memang mengidamkan kulit wajah yang cantik, berseri dan sihat luar dan dalam kan? Di sini saya ingin kongsikan testimoni seorang pelajar berusia 21 tahun dan sangat mementingkan penjagaan kulit wajahnya. Jom, kita baca...




"saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? :)

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan
lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)

gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements.
Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)"


 


Wajihah Rashid

 

SET KECANTIKAN KULIT
Set Kecantikan Kulit atau Set D terdiri daripada gabungan Vitamin B Kompleks, Vitamin C dan Vitamin E.



# Vitamin B :
B untuk 'beauty'. Membantu menaikkan seri muka, memperbaiki saraf dan membantu mengurangkan 'stress'.
 
# Vitamin C :
Membantu merangsang pembentukan kolagen, menolong mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen yang boleh menyebabkan jeragat.
 
# Vitamin E :
Membantu melambatkan penuaan, memperbaiki parut, kedut, garis halus dan akne. Menolong dalam proses pemulihan tekstur kulit.




Selain daripada set di atas, Vivix, Shaklee Collagen Powder (SCP) dan GLA Complex juga boleh membantu untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri.

Ingin cuba?

Set di atas insya Allah akan memenuhi keperluan dan bajet minimum yang anda mahukan.


 
 
Untuk keterangan lanjut dan pesanan, bolehlah menghubungi
ibuM2M di 013-6341955



**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, mencegah atau merawat sebarang jenis penyakit.









 

Rabu, 26 Februari 2014

Selesema SEMBUH Selepas 2 hari dengan Omega Shaklee



Assalamualaikum semua..
Hari ni ibuM2M nak berkongsi kegembiraan seorang customer merangkap sahabat karib saya pada masa sekolah menengah dulu di SMK Kuhara, Tawau.
Critanya, dia order alfalfa dan lecithin untuk detoks dan 'slim' kan badan sekali, tapi saya selitkan skali freegift omega dalam order nya.
Dalam 2 hari, dia respon..



Alhamdulillah, Omega tu yang asalnya hanya FREEGIFT untuk dia ternyata berkesan untuk hilangkan selesema anaknya..
Wah, lepas ni, kalau anak kita selesema, bagi Omega saja untuk 2 atau 3 hari..Insya Allah berkesan. Tapi perlu di ingatkan kalau sudah sampai 5 hari masih macam tu jugak, tiada perubahan, cepat- cepat ya pegi ke klinik berdekatan.
Segalanya berlaku atas kehendakNya jua..
Jom order cepat sebagai persediaan anak- anak kita dan kita juga.

Sekian dulu...;-)
Salam Sayang,
ibuM2M
013-6341955

Vitamin Semulajadi Vs Vitamin Sintetik Vs Vitamin Organik


 
Ada pelbagai lambakan supplemen di pasaran sekarang ini. Yang mana satu menjadi pilihan ANDA? Semestinya kita mesti memilih hanya yang TERBAIK sahaja untuk diri kita dan keluarga. Mari kita lihat apa kata mereka ?

 
Salah faham mengenai vitamin. Berikut contoh situasi:
“Alah, vitamin mana2 pun sama aje. Mahal ke, murah ke, yang free lagi baik!”
“Vitamin sintetik ke, semulajadi ke, sama je jenis vitaminnya..”
“Yang vitamin semulajadi tu sama je buatnya dengan vitamin biasa”
“Makan je vitamin apa2..”
“Kalau vitamin sintetik tu tak bagus, mesti lah diorang tak jual”
Sebenarnya, tanggapan di atas adalah tidak betul sama sekali. Tak bagus maka tak jual? Saya nak tanya, rokok tu bagus ke? Kenapa merata2 kedai jual rokok?
Ramai antara kita tak dapat appreciate kepentingan vitamin semulajadi dan bahaya vitamin sintetik, mungkin sebab kita tak tahu pun vitamin tu ada yang sintetik, ada yang semulajadi.
Macamana nak faham perbezaannya?
Sebelum tu, vitamin ni boleh dibahagikan kepada 3 kategori: sintetik, organik & semulajadi.
Analoginya seperti di bawah:
 
(1) Vitamin Sintetik umpama buah plastik

(2) Vitamin Organik umpama jus buah dalam pek

(3) Vitamin Semulajadi umpama buah sebenar
 
Nampak kan bezanya? Vitamin sintetik umpama buah plastik, sama rupanya macam buah sebenar, dan namanya pun ikut buah sebenar tu. Kalau rupa macam epal, kita akan panggil epal bukan limau.


Vitamin organik pula sama macam jus komersial, dibuat dari buah sebenar, tapi menjalani pelbagai proses dan akhirnya banyak nilai buah sebenar yang telah hilang. Pernah tak terfikir yang jus buah yang berlainan jenama punyai rasa berbeza juga? Anda yakin ke itu memang 100% jus asli? Tak lain tak bukan cuma penipuan label je…
Jadi, pilihlah vitamin anda dengan bijak. Ingat, buah plastik lebih murah dari buah sebenar, dan mungkin kita boleh dapat free. Tergamak ke nak makan buah plastik?
Credit: Mommy Lyna (www.vitaminsemulajadi.com)
 
 
Sekarang, mari pula kita lihat perbezaan di antara vitamin semulajadi & vitamin sintetik:


1. Penghasilan


-Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

-Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.


2.Keserasian dengan badan


-Vitamin natural dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.


-Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.


3. Harga

-Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

-Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.



4. Kesan kepada tubuh badan


-Vitamin natural mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium dan vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dalam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

-Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.


5. Kesan jangka panjang

-Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

-Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.
 

Credit: Norwina (Mamalna)
 
 
Jom kita lihat komen kawan saya mengenai SHAKLEE..

 
" Sejujurnya, saya akui bahawa vitamin Shaklee nie memanglah vitamin mewah, namun ianya tidak semahal yang anda sangka, dan sesiapa jua mampu memlikinya!
Keduanya, vitamin Shaklee ialah vitamin natural/ semulajadi, asli tanpa pewarna tambahan, pengawet, perasa dan yang pasti, tanpa silika gel dan BUKAN vitamin sintetik. Sebab tu anda takkan jumpa plastic yang mengandungi biji2 kecil didalam setiap botol vitamin Shaklee!"
SHAKLEE DAN VITAMIN SEMULAJADI. TERBAIK!!!
 
 
 
 
 
Jadi, pilihan di tangan anda. Hanya anda sendiri yang boleh mengambil keputusan dalam meningkatkan tahap KESIHATAN masing- masing. Dapatkan KONSULTASI PERCUMA dari ibuM2M, 013-6341955 hanya untuk anda..Kerana dirimu begitu BERMAKNA!!! ;-)
 
Love,
ibuM2M

 

 
 

Isnin, 24 Februari 2014

Kepentingan DHA untuk Minda Anak Pintar

Selalu tengok dalam iklan- iklan makanan dan minuman yang khusus untuk anak- anak kita MESTI diperkaya dengan DHA kan?

Apa sebenarnya DHA ni?

DHA atau asid dokosaheksaenoik merupakan sejenis asid lemak omega-3 yang amat PENTING untuk perkembangan otak kita.
 

Kebaikan DHA untuk kanak- kanak?

# Meningkatkan daya fokus dan daya tumpuan ketika bermain dan belajar

#Menyokong perkembangan otak yang sihat dan baik

# Tajamkan penglihatan

# Tingkatkan sistem imun

# Mencegah ekzema
 
 
Sumber makanan yang kaya DHA?

1- Ikan laut (tuna, salmon, trout, sardin, ikan bilis dan lain- lain)
* biasa mengandungi 10- 100 kali lebih DHA berbanding makanan lain

2- Telur dan ayam

3- Kekacang 

4- Sayuran seperti brokoli dan alga
 

Berapa banyak DHA yang diperlukan oleh kanak- kanak?

# 1 tahun hingga 2 tahun
100mg - 120mg DHA setiap hari

# 2 tahun hingga 4 tahun
100mg - 150mg DHA setiap hari

# 4 tahun hingga 6 tahun
150mg - 200mg DHA setiap hari

 




Bagi memastikan perkembangan otak yang sihat dan baik untuk anak- anak, ibuM2M menyarankan agar OmegaGuard diberikan kepada mereka.




Setiap kapsul OmegaGuard Shaklee mengandungi 120mg DHA. Boleh diberikan secara terus kepada anak- anak atau pecahkan kapsul dan campurkan ke dalam susu anak- anak. 





Kandungan : 1botol (90 kapsul)




Rekomendasi : 1 biji sehari (slps makan) 
 




**produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, mencegah atau merawat sebarang jenis penyakit. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor sebelum penggunaannya.




 

Untuk keterangan lanjut dan pesanan, bolehlah menghubungi
 ibuM2M di 013-6341955








Ahad, 23 Februari 2014

VIVIX Anti Penuaan Terbaik di Dunia dan 1001 Manfaat Kesihatannya

Bismillahirahmanirrahim

Vivix oh Vivix. Di samping cerita mengenai harganya yang mahal tapi orang kata sangat berbaloi membelinya.

Apalah ada pada Vivix ni kan sehinggakan banyak testimoni dan cerita- cerita tentang kebaikannya. Jom tengok .


Vivix yang diperkenalkan pada tahun 2008 merupakan supplemen anti- penuaan TERBAIK di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun- tahun lamanya.

Vivix adalah minuman campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poliganum cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan
Lobak Ungu.



Kajian menunjukkan yang bahan botani dalam campuran Vivix dapat merangsang penuaan selular yang sihat.

Mari lihat khasiatnya..




Vivix di dalam akhbar..




Perbandingan Vivix dengan produk lain di pasaran





Ini pula testimoni daripada pengguna2 Vivix..






Kandungan : 1botol (150ml)

Rekomendasi: 1 sudu teh sehari sekali (slps makan) 





Untuk keterangan lanjut dan pesanan, bolehlah menghubungi
ibuM2M di 013-6341955



**produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, mencegah atau merawat sebarang jenis penyakit. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor sebelum penggunaannya.







Khamis, 20 Februari 2014

Vitalea : Multivitamin Terbaik Untuk Semua Peringkat Umur

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan VITALEA SHAKLEE selama setahun boleh mengurangkan risiko JATUH SAKIT sebanyak 65%.
 

Kelebihannya?

*Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian yang lengkap.
*Setiap tablet mengandungi 12 jenis vitamin dan 7 mineral penting yang diekstrak daripada sayuran dan buahan.
* Setiap tablet disaluti dengan serbuk nutrisi spirulina.
*Merupakan MULTIVITAMIN yang paling PANTAS LARUT dalam air dan paling CEPAT diserap ke dalam tubuh.

Tidak hairanlah VITALEA telah dipilih sebagai THE BEST MULTIVITAMIN oleh Center for Science di Amerika Syarikat di dalam Public Interest pada tahun 2000.


Manfaat Utama
  • Penambahan Tenaga Segera : Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap Nutrisi : Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
  • Keupayaan Sistem Produktif : Penting kepada kanak- kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisma : Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen Penting pada Sel Tubuh : Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi organ : Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
 
 
Kandungan Utama
 





Rekomendasi :
Untuk kesihatan berpanjangan :
2 kali sehari, 1 biji setiap kali selepas makan
Untuk pembesaran, kekurangan nutrisi dan tenaga :
2 kali sehari, 2 biji setiap kali selepas makan
Sumber: Buku Nutrisi


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan, hubungi saya,
MAS 013-6341955 atau maslianiabdul@gmail.com
 

Sabtu, 15 Februari 2014

Kenali Keperluan Asid Folik Untuk Anda

Tahukah anda bahawa hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat SINTETIK dan TIDAK MUDAH DISERAP oleh tubuh kita?
 
Untuk pengetahuan, ASID FOLIK amat PENTING terutama kepada ibu- ibu mengandung untuk memelihara kesihatan fetus dalam kandungan mereka. Bagi ibu- ibu menyusu, ianya dapat merangsang pengeluaran susu badan.
 
MANFAAT LAIN...
 
# Memelihara kesihatan sel darah merah
# Mengurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks
# Membantu mencegah anemia
# Membantu mengelakkan osteoporosis
# Menolong mencegah ulser mulut
# Membantu memelihara kesihatan kulit
 
Berikut adalah jadual keperluan asid folik dalam tubuh kita :
 
 
 
 
 
Saranan :
 
Normal : 1 biji Vitamin B, 1 biji Vitalea sehari (400mcg)
 
Ibu Mengandung : 2 biji Vitamin B, 1 biji Vitalea sehari (600mcg)
 
 
Ini kerana setiap satu tablet Vitamin B Kompleks dan Vitalea masing- masing mengandungi  asid folik sebanyak 200mcg.
 
 
 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.
 
Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan, hubungi saya,
MAS 013-6341955 atau maslianiabdul@gmail.com

Rabu, 12 Februari 2014

Kebaikan Penyusuan Susu Ibu Terhadap Ibu dan Bayi

 
 
Alangkah bahagianya menjadi seorang ibu apatah lagi boleh menyusui sendiri bayi yang dilahirkan. Secara lahiriahnya setiap ibu MAMPU menyusui sendiri anaknya.

Susu ibu merupakan makanan TERBAIK bayi anda. Ia mengandungi khasiat pemakanan yang seimbang untuk tumbesaran dan perkembangan bayi bagi memastikannya membesar dengan sihat dan kuat.

Susu ibu juga mempunyai DAYA TAHAN yang diperlukan oleh bayi anda demi melindunginya daripada serangan dan jangkitan yang biasa dihadapi oleh bayi baru lahir. Malah, kebanyakan susu tepung bayi boleh menyebabkan jangkitan biasa dan cirit birit di kalangan bayi.

Selain bayi, ibu juga mendapat manfaat kesihatan daripada penyusuan tersebut. Sesetengah jenis KANSER seperti kanser payudara dan ovari jarang berlaku pada ibu- ibu yang menyusui bayinya.

Penyusuan secara EKSLUSIF disarankan untuk diberi sehingga 6 bulan, dan selepas itu diteruskan penyusuan dengan makanan tambahan sehingga dua tahun lebih.
 

Diet yang seimbang amat PENTING bagi para ibu yang menyusui bayinya bagi mengekalkan komposisi dan pengeluaran susu di samping mengekalkan kesihatan si ibu.

Senarai di bawah adalah saranan nutrien yang perlu diambil oleh para ibu yang menyusui bayi bagi memastikan kesihatan bayi dan ibunya :

1) MULTIVITAMIN (VITALEA)


Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak boleh diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.

2) PROTEIN (Energizing Soy Protein @ ESP)


Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya di dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalam membina dan mengekalkan sel- sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang- kurangnya 3 hidangan protein berkhasiat sehari.

3) VITAMIN C

Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil Vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu, menyusui bayi secara EKSLUSIF dapat melindungi bayi anda daripada kekurangan vitamin C. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.

4) VITAMIN B KOMPLEKS


Vitamin B Kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel- sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat.

5) KALSIUM (OSTEMATRIKS)


40 peratus daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak
1300mg kalsium setiap hari.

6) ASID LEMAK OMEGA 3 (OMEGA GUARD)


Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata anak. Ia telah dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak- kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti gangguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

7) ALFALFA


Alfalfa mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, kalsium, zink dan zat besi. Semua bahan- bahan tersebut penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.
 
 
Sumber: Shaklee Today 2012

 
 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.
 
 
Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan, hubungi saya,
MAS 013-6341955 atau maslianiabdul@gmail.com.my
 
 



SHAKLEE : I'M IN LOVE

Cerita Shaklee saya bermula di pertengahan tahun 2012 apabila diperkenalkan oleh rakan sekerja. Masa itu, permohonan perpindahan saya dari Kota Kinabalu ke Semenanjung baru di terima setelah tiga kali ditolak oleh company. Alhamdulillah rezeki anak pertama, Maisha yang genap berumur 3 bulan akhirnya dapat bersama dengan ayahnya.
 
Sebelum kelahiran anak sulung, saya memang bertekad untuk menyusukan bayi saya sepenuhnya dan mencabar diri untuk bertahan sampailah Maisha berumur 2 tahun. Berkat semangat, pengalaman dan ilmu- ilmu yang dikongsi oleh rakan- rakan sekerja di Kota Kinabalu, saya begitu teruja sekali untuk menyusukan bayi saya secara sepenuhnya.
 
Bermula dengan hanya pek percubaan untuk ibu menyusu yang mengandungi Vitalea, B Kompleks, Vitamin C dan Alfalfa, sudah cukup membuatkan hati ini jatuh cinta dengan Shaklee. Ini kerana, sebelum ini, saya memang sentiasa rasa tidak bertenaga, sakit kepala, sakit belakang dan lenguh- lenguh badan setiap bangun daripada tidur. Semuanya disebabkan oleh rutin harian sebagai ibu, bangun malam untuk menyusu dan mengepam bagi memastikan bekalan susu mencukupi untuk Maisha. Segala 'sakit- sakit' yang dialami semuanya saya 'tahan' semata- mata bagi memberikan hanya yang TERBAIK untuk Maisha.
 
Alhamdulillah setelah 3 hari consume Shaklee, ianya memang memberi KESAN dan PERUBAHAN yang ketara pada diri saya. Alhamdulillah, saya sentiasa berasa lebih bertenaga, tiada lagi sakit kepala dan rasa lenguh badan semakin berkurangan. Malahan, yang paling menggembirakan saya ialah penghasilan susu semakin meningkat. Kebiasaannya, sehari 3 kali pam boleh dapat 11-13oz, tapi alhamdulillah meningkat sampai 17-20 oz sehari.. 
 
Terus terang saya katakan, bukan kerana saya seorang pengedar Shaklee, itulah sebab saya mempromosikannya. Tetapi, Shaklee betul- betul telah mengubah hidup saya ke arah kesihatan yang lebih baik dan banyak membantu merealisasikan cita- cita dan impian saya untuk menyusukan Maisha selama mungkin.
 

Bagi ibu- ibu dan bakal ibu di luar sana, saya sangat sarankan anda merasai KEPUASAN dan KEGEMBIRAAN yang saya alami ini. Saya harap agar perkongsian ini amat bermakna untuk semua. Nasihat saya, semua ibu MAMPU untuk menyusui anaknya sendiri. Berbekalkan AZAM dan NIAT yang betul, ILMU dan PENGETAHUAN yang dicari beserta USAHA yang berterusan.. Insya Allah Dia akan tunjukkan jalan.. ;-)



 
 
'Be Positive, I Love Breastfeeding'
 
 
Untuk sebarang pertanyaan tips dan perkongsian, hubungi saya,
MAS 013-6341955 atau maslianiabdul@gmail.com






Isnin, 10 Februari 2014

Tenaga 'Tambahan' dari Vitamin B Kompleks Shaklee

Kebanyakan ibu- ibu zaman sekarang boleh dikatakan 80% berkerjaya termasuklah saya sendiri. Memang sangat mencabar untuk bahagi- bahagikan masa antara suami, anak- anak, keluarga dan kerjaya lagi..

Saya baru mempunyai anak 2, tidak dapat bayangkan sekiranya lebih lagi (husband nak 6 anak, so 4 more to go..insya Allah) heee terbayang macam manala orang2 zaman dolu- dolu yang anak ramai termasuklah adik beradik saya yang keSEBELASan utama ni..fuhh ramai kan?

Seperti diri sendiri, sememangnya tidak terlepas dari tanggungjawab yang sama. Kadang- kadang masa 24 jam sehari tu macam cepat sangat berlalu..
Jadi, untuk memastikan saya sentiasa bertenaga dan jadi 'superMom', maka Vitamin B Kompleks Shaklee menjadi perkara WAJIB bagi saya. Setiap hari lepas breakfast, 1 biji B-Complex sudah menjadi rutin harian. Selain untuk bagi tenaga tambahan, Vitamin B Kompleks juga boleh membantu mengurangkan 'stress', kemurungan dan insomnia.

KHASIAT LAIN :
i) Membantu tumbesaran yang sihat dan normal - B for 'Beauty', membantu bina DNA dan sel- sel baru.
ii) Membantu mengekalkan kesihatan rambut
Amat sesuai untuk masalah rambut beruban dan masalah keguguran rambut
iii) Bagus untuk kesihatan mata - menolong mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, memperkasakan memori dan daya pemerhatian
iv) Membantu mencegah anemia
v) Membantu meredakan senggugut
vi)Mempermudahkan proses detoksifikasi dan menolong meredakan alahan
v) Membantu mengurangkan migrain dan sakit kepala



Cadangan Pengambilan
Untuk kesihatan berpanjangan :
1 biji sehari (selepas makan)
Untuk rambut gugur, anemia dan kesakitan :
2-3 biji sehari, 1 biji sekali (selepas makan)

RM 53.75 untuk 120 tablets (tidak termasuk caj penghantaran)



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan, hubungi saya,
MAS 013-6341955 atau maslianiabdul@gmail.com



Artikel lain yang di minati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini