Selasa, 14 Mac 2017

Disahkan Bronchitis Dek Kerana Batuk Kahak Berpanjangan

Salam sejahtera ..

Masa mengandungkan Muhammad, daku alami batuk yang 'on' 'off' tapi selalu ja ada kahak berwarna kuning. Pegi jumpa Dr di Annur Hospital terus direfer kepada Pakar Resporatori.


Disahkan sebagai pesakit bronchitis. Maksudnya ada inflammasi dalam saluran pernafasan yang menyebabkan pengeluaran mukus yang banyak. Diberi antibiotik dan turbuhaler. Guna lebih kurang 6 bulan jugak time tu.

Batuk berhenti. Tapi masih ada mukus. Sebenarnya, mukus ni bagus untuk membunuh sebahagian bakteria. Tapi apabila ianya terlalu banyak, boleh mengundang bahaya jugak.

Jumpa lagi Doktor di klinik lepas bersalin Muhammad. Dia sarankan untuk amik Omega aka minyak ikan secara megadose untuk kurangkan inflamasi tersebut.

Untuk pengetahuan, inflamasi ni merupakan salah satu cara sistem imun badan kita bertindak terhadap bendasing yang datang menceroboh. Inflamasi nilah punca pengeluaran mukus atau kahak yang banyak tu.

Secara amnya, Omega ni ada 2 jenis iaitu Omega-3 dan Omega- 6. Keduanya penting untuk sistem imuniti badan kerana ianya merupakan 'building block' untuk membina kompaun super hormon yang dipanggil 'EICOSANOIDS'.

Kedua- dua jenis Omega ni mesti diperolehi dari sumber makanan sebab badan kita tidak boleh menghasilkannya secara semulajadi. Tapi, hati- hati ya, keduanya mesti seimbang dari segi pengambillannya.

Sebab dalam satu kajian, jika kita amik Omega 3 secara berlebihan, lebih dari Omega-6, ianya boleh menyebabkan pendarahan yang teruk.

Oleh kerana itu, paling senang, daku sarankan amik OmegaGuard Shaklee. Sudah seimbang dan terbaik sebab berunsurkan dari bahan semulajadi dan terbukti melalui kajian saintifik yang utuh.
Pilihan di tangan uols.

Kerana takut mau bergantung kepada ubat batuk saja, bagus amik ni OmegaGuard. Lagi selamat sebab bahannya dari sumber semulajadi.

Harganya RM136 sahaja untuk 90 kapsul. Penggunaan 3 bulan. Tapi jika terpaksa amik megadose, cukup satu bulan sahaja penggunaannya.

Cubalah sebagai ikhtiar untuk hilangkan mukus atau kahak yang banyak itew.

Sharing is loving!

Sabtu, 11 Mac 2017

Penantian Sepuluh Tahun Berbaloi Untuk Mendapatkan Zuriat

Bismillahirrahmanirrahim

Testimoni ini cukup menyentuh hati ibum3m. Mari baca perkongsian dari hati seorang suami buat isteri tercinta.


Assalamualaikum

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Fuh sabarjela yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.
Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang” Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat. InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.

Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect.

SubhanAllah. Dengan ikhtiar Vivix, penantian selama sepuluh tahun. Kini isteri beliau hamil semula.

Dengan izinNya jua.

Salam sayang,
ibum3m

Artikel lain yang di minati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini