Merdeka Oh Merdeka! Pabila Ibu Bekerja Sambil Belajar Habis Exam

Merdeka! Alhamdulillah selesai sudah exam. Beginilah rasanya pabila ibu bekerja sambil belajar ni sudah habis exam. Padahal baru ja abis semester pertama, ada 2 sem lagi..huhu
 
Cabaran ibu bekerjaya sambil belajar ni memang sangat beza. Tiadalah masa mo study sebab waktu malam, asal abis dinner terus mata jadi kuyu layu ja. Bantal pun memanggil- manggil suda. Tapi kalau ada test atau exam, memang kena jugak bangun pukul 2-3 pagi untuk study apa yang patut. Sebab kalau nda, memang melopong jak la depan kertas jawapan nanti..
 
Nasihatku kepada adik- adik di luar sana, time- time muda dan ada kelapangan ni, study la sampai peringkat tertinggi, sebab tanggungjawab kita semakin berat menunggu.. Tapi kalau mau ikut jejak ahkaak ni, hehe bole aja. Tapi memang bahaya sebab kekuatan halilintar mesti kamu ada supaya boleh jadik SUPERIBU macam ai..hik hik
 
Panjang list ni selepas exam, mo makan itulah, mo pigi sanalah, mo jalan sinilah tapi ntah kenapa, tengok kawan- kawan yang bujangan, lepas ja exam, terus pigi tengok wayang, makan- makan.. tapi untuk mak- mak seperti saya ni, paling best, lepas exam cepat- cepat ja mau pulang, amik anak dari rumah pengasuh dan peluk anak kuat- kuat..kerana INILAH KEBAHAGIAAN HAKIKI saya! 

 
Terima kasih Allah untuk segalanya..
 
Love,
ibum2m yang kuat!

Ulasan

Catatan Popular