Cara Merawat Kayap Dengan Cepat Dan Mudah

Bismillahirrahmanirrahim

Teringat juga masa kena kayap tahun 2012. Berapi-api rasa. 2 minggu pun masih terasa sakit walaupun kayap sudah kering.
.
Mujurlah kena di tangan dan belakang seja. Klu di muka, Allahuakbar mesti lagi pedih. Jangan lupa makan ubat hospital yang dibagi.

Bagi ku, bagus juga top-up dengan supplemen NUTRIFERON dan VIVIX untuk boost imun sistem, bunuh virus mengganas tu cepat- cepat. Juga untuk pemulihan sel DNA dan kulit supaya tidak ada parut.

Ni ada kisah lagi pasal kayap.
--------------------------------

'Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!

Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu.

FAITH IS EVERYTHING!'
----------------------------

Semoga bermanfaat❤️

Ulasan

Catatan Popular