Selasa, 7 Februari 2017

Kisah Ayah Penghidap Osteoarthritis Dengan Vivix

Assalamualaikum.

Baru- baru ini, ada seorang rakan berkongsi cerita dengan semua di laman fb mengenai ayahnya. Kisah yang membuatkan daku teringat dengan bapa sendiri yang jauh di Tawau. Sangat terharu dan tersentuh pabila mendengar cerita mengenai ibubapa kita bukan? 

Yalah, orang yang senantiasa berkorban buat kita. Semakin kita meningkat usia, mereka pun semakin dimamah usia. Dengan kesihatan yang semakin merosot, semakin lah kita sedih. Anak mana yang tidak mahu melihat kedua ibubapa tersayang dikurniai kesihatan yang terbaik. Mestilah itu yang kita semua harapkan.

Mari baca perkongsian ini.

---------------------------------------------------------------------------------

Apa korg rasa..bila ayah korg yg da 16 tahun menghidap osteoathrithis, dulu siap kn usung nk ke klinik, hospital..dulubkalu gerakkan kaki bunyi berkeriuk mcm engsel pintu berkarat...berjalan siap keluar bunyi mcm tulang berlaga....

Ayah memang da wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tp sbb kerenah birokrasi, doc batalkan balik operation...dr blh bwk motor, skng x blh langsung...dr bwk kereta manual kn tukar kereta auto....dulu nk angkat kaki pon susah..guna tongkat pon jln slow2 je...dalam rumah guna kerusi roda....

Tapi, sejak kebelakangan ini....ayah da boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak x berapa jauh....boleh dukung cucu dr dlm rumah bwk ke kereta di luar rumah...dan mlm ni g mkn kt mydin mall, ayah lupa nk bwk tongkat...tp alhamdulillah...ayah blh jalan mcm biasa dr parking ke tempat makan...

Satu je cik laa nk ckp, ALHAMDULILLAH...rasa sgt2 bersyukur....alhamdulillah...3tahun konsisten VIVIX, ini hasilnya....syukur sgt2...sebab tu kalu korg menyampah bila cik laa share pasal shaklee, cik laa x kisah...sebab korg x rasa apa yg cik laa rasa..rasa syukur sgt2....allahuakhbar...sungguh besar nikmatmu ya Allah...xtau nk ckp mcm mana...

Korg doa lah semoga cik laa terus berjaya dgn shaklee...dpt supply vivix tuk ayah n mak setiap bulan....doakan cik laa ye...semoga allah makhbulkan doa2 kalian...amin....

Sumber : Fb Silawati Eila

Alhamdulillah kesihatan ayahnya semakin membaik dengan supplemen Vivix Shaklee. Mas pun berhajat untuk memberikan minuman kesihatan terbaik Vivix ini secara konsisten buat kedua ibubapa Mas. Doakan ya. Aamiin. 

Salam sayang,
ibum3m

Tiada ulasan:

Artikel lain yang di minati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini