Khamis, 27 Oktober 2016

Doktor Sarankan 'Buang' Buah Pinggang. Kita Lihat Apa Tindakannya?

Bismillahirahmanirrahim.

Kisah hari ini Kak Mas kongsikan atas dasar seorang sahabat. Sahabat Kak Mas ni, Puan Riza Afzan Asri menceritakan kisah mengenai ayah mertuanya.

Mari kita baca. 😍


"Pakcik, buah pinggang pakcik dah rosak. So kita kena operate buang. Kalau Pakcik taknak, pakcik bagitau apa yang pakcik nak buat".(Amboihhh! Kemain Dr ni. Ingat operate buah pinggang tu macam kupas kulit bawang ke?)
.
Wah! Betapa nak melompatnya saya dan Suami Hazli Nordin masa Doktor S tu bagitau macam tu dengan selepas dapatkan khidmat konsultasi dari beliau. Terus-terus nak operate orang. Kalo dari pemikiran rakyat marhaen macam kami, takde lain, nak duit lah tu! 
.
Tapi mungkin Dr tu tak sangka Encik Suami boleh query dan argue macam2. Ko ingat Suami daku selebet tu boleh di momok dan di takut-takutkan ke? Di sebabkan kami refuse (sebab selepas dengar penjelasan Doktor tu macam tak berapa meyakinkan), suami minta Abah mertua di transfer out. Mungkin agak bengang kot, doktor tu sampai sudah tak mau jumpa kami, tak buat ward visit bila En Suami ada kat situ.
.
Kami akhirnya bawa Abah mertua dapatkan 2nd opinion dari hospital kedua. Syukur juga tau. Sebabnya masalah Abah mertua tu bukan masalah buah pinggang pun! Mujur 'degil' tak ikut je apa Doktor tu cakap. Kalau tak naya je hilang buah pinggang yang tak rosak sangat pun! 
.
Pendekkan cerita abah mertua sebenarnya ada bisul berdekatan buah pinggang, bukan buah pinggang yang rosak pun. So kena keluarkan nanah dari bisul tu je. 


Dan alhamdulillah, sejak setahun lepas abah mertua konsisten Vivix setiap bulan (ce kira berapa botol dah 😁), semua tegur Abah mertua makin sihat. Takde bergantung pada ubat darah tinggi dan gout langsung lepas operation dulu.

.
Beliau pun dah seronok dengan perubahan tahap kesihatan, dah boleh bangun dan duduk, suap makan sendiri, selera makan bertambah, dan sekarang memang dalam sesi fisio untuk dapatkan kekuatan otot kaki supaya kuat untuk berjalan semula.
.
Jeles betul tau sebab Abah mertua makin sihat dengan khasiat Vivix. Mesti toksin semua keluar dengan jayanya setelah detoks dengan Vivix. Sel-sel rosak dalam badan di singkirkan, digantikan dengan sel baru yang lebih sihat.
.
Tak sabar nak tunggu Abah mertua kuat sikit. Banyak tempat kami nak bawak beliau gi jalan-jalan & makan. Doakan Abah mertua saya sembuh dan sihat lebih baik dari dulu ya. ❤️



Begitulah ceritanya. Kadang kita sebagai pesakit ataupun waris harus lebih peka dan tahu akan hak kita sebagai pesakit dan juga waris kepada pesakit. Amat penting dan bagus untuk kita diberikan penjelasan yang tepat dan mendapatkan pandangan kedua dari pakar perubatan yang lain sebelum membuat apa- apa keputusan yang melibatkan nyawa sesorang.

Syukur Alhamdulillah di atas kesedaran dan kisah ini. 

Vivix Shaklee sememangnya minuman botanikal yang sememangnya diformulasikan untuk bertindak sehingga ke peringkat selular. Gabungan polifenol dan Resveratrol bertindak sebagai antioksidan yang tinggi dan berkualiti yang telah menjalani peringkat penyelidikan yang rumit oleh para saintis Shaklee.

Ya, harganya memang mahal, RM475  satu botol (150ml) yang boleh bertahan 1 setengah sehingga 2 bulan bergantung kepada penggunaan harian. 1 sudu kecil (5 ml) sehari sudah cukup untuk melindungi kesihatan dan meningkatkan taraf kesihatan yang lebih baik untuk semua peringkat umur.





Sesungguhnya nilai sebuah kesihatan itu lebih tinggi apabila kita sendiri sudah merasa nikmat itu ditarik oleh Sang Pencipta. Waalahu'alam.


Ingin mendapatkan sebarang info kesihatan dan konsultasi mengenai produk Shaklee, boleh hubungi KakMas 013.634.1955. Sedia membantu 😊

Salam sayang,

ibum3m aka KakMas
Pengedar Shaklee Shah Alam

Tiada ulasan:

Artikel lain yang di minati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini