ESP Bantu Mudahkan Proses Bersalin Buat Ibu Hamil

Bismillahirrahmanirrahim

Sahabat memang tau yang daku amik ESP ni sebagai 'milkbooster' dan mengurangkan rasa lapar tahap monsterku ini selepas mengepam. 😆





Tapi, apa yang membuatkan ibum3m berkali- kali gedeboookk jatuh chenta dengan ESP ni masa dekat- dekat mo bersalin Muhamad sempena 'Hari Guru 2016' baru- baru ni.
.
Tengahari Ahad, keluar tanda. 'Dear, klu tidak malam ni bersalin, mesti esok pagi ni', bilangku dengan incik asben, Nazim Ibnshakir. Dia dengan muka terkejut, 'Wah awal ni!'. Ya sebab dua anak sebelum ni tepat 40 minggu baru keluar. Tapi yang ni, baru 38 minggu.
.
Jam 10 malam, sakit suda sikit- sikit. Periksa masa masih sejam 2 jam baru sakit. Tidur..

Jam 12 tengah malam, eh ini suda 20 minit- 20 minit ni. Bersiap mo pigi Annur. 

.
Pigi dapur, mo makan apa ni ya? Terfikir 2 anak sebelum ni memang penat push, oo jadi aku perlu 'tenaga tambahan' nanti dalam labor room. Amik shaker, letak air suam, tamar koko + 3 scoop ESP. Minum 2 sudu minyak zaitun. Amik air zam zam dan bawak bekal 5 biji kurma!
.
Jam 2 pagi, sampai Annur. Masuk labor room, nurse check suda 6cm. ' Puan, kita tak guna apa- apa ubat penahan sakit ya, kita let it naturally semua, tapi kami akan monitor', bilang Dr Wan Masliza,doktor bertugas pagi tu. Memang itulah kehendakku. 
.
Jam 5.30 pagi memang sakit yang sangat- sangat, bukaan baru 9cm. Nurse suruh tunggu lagi supaya 10cm baru bole push. Tangan asben ku pegang erat dengan sisi katil. 
.
Tepat 6.20 pagi, push kali ke-3. Alhamdulillah baby selamat ku lahirkan. 'Bersihnya anak awak. SubhanAllah Alhamdulillah' puji Dr Wan. Sambil letakkan bayi atas dadaku. Ku lihat dia memang bersih, tiada darah pun yang kena pada mana- mana bahagian badannya.😊



Muhammad Bin Mohamad Nazim, 16 Mei 2016, Hospital Annur Bangi


Alhamdulillah dia dilahirkan sangat mudah, tanpa jahitan, tanpa luka episiotomi yang ku kira para ibu semua geruni. 

Kini, Muhammad suda mau menginjak 4 bulan minggu depan. Dengan berat 5.9kg bulan lalu, dia membesar dengan sihat di samping jagaan mertuaku. Terima kasih mama😘




.
Sungguh tidak ku cari yang lain. ESP tatap menjadi pujaan hatiku..Yeayyy ❤️!





.
Jom tengok testimoni ibu hamil yang lain.


#Testimoni 1




#Testimoni 2




#Testimoni 3




#Testimoni 4



Para ibu hamil, ESP wajib jadi peneman di bilik bersalin nanti tau! Boleh hubungi ibum3m aka MAS ya di talian 013.634.1955.


Hanya RM159 sahaja untuk 1 canister (850 gram). Penggunaan antara 1 setengah bulan sehingga 2 bulan. Jimat bukan?

Jom order sekarang 😍

Salam sayang,

ibum3m
Rakan Shaklee Kalian
013.635.1955

Ulasan

Catatan Popular