Rabu, 11 Jun 2014

Tips Mudah Hamil Secara Semulajadi

Salam sayang.

Sesungguhnya setiap pasangan yang telah mendirikan rumahtangga memang mengimpikan kehadiran si kecil bagi menguatkan lagi kasih sayang di antara keduanya. Takdir Allah tidak ada siapa yang tahu, kita sebagai hambaNya hanya mampu berdoa, tawakal dan ikhtiar semampunya.TIGA perkara yang PALING PENTING untuk diketahui oleh setiap pasangan dalam usaha untuk hamil ialah: 

1. Waktu subur iaitu di mana bakal ibu akan mengeluarkan benih iaitu ovum supaya dapat disenyawakan dengan benih suami yang dikenali sebagai sperma.


2. Suami perlu mempunyai sperma yang sihat dan berkualiti.

3. Saluran tiub fallopio bakal ibu mestilah tidak tersumbat dan dapat berfungsi dengan baik agar menemukan sperma dan ovum.


Bagi memenuhi TIGA kriteria penting di atas, di sini ibum2m akan menyediakan beberapa persoalan supaya ianya lebih mudah untuk difahami.

1. Waktu Subur : Bagaimana cara mengetahuinya?

CARA 1 - Pengiraan Hari Subur


Wanita normal kebiasaannya mempunyai kitaran selama 28 hari, dan waktu subur bagi wanita normal memang senang di agak iaitu dalam lingkungan hari ke 10-15.

Jika wanita mengalami kitaran haid yang tidak menentu, tandakan HARI PERTAMA HAID pada setiap bulan pada kalendar sekurang- kurangnya selama 8 -12 bulan. Pastu, boleh buat pengiraan macam yang di bawah:

Pilih kitaran yang paling panjang, pastu tolak 18 hari = X

Pilih kitaran yang paling pendek, pastu tolak 11 hari = Y

Jadi, waktu subur anda ialah dari hari ke- X hingga ke Y.

CARA 2 - Perubahan suhu basal badan (BBT)

Suhu badan diukur pada waktu awal pagi dengan menggunakan alat jangka suhu digital. Kebiasaannya semasa ovulasi, suhu badan akan melonjak sehingga 36.7C (atau lebih daripada itu). Tapi kadang- kadang bacaan ni tidak tepat kalau kita demam, tidak cukup tidur atau ada penyakit- penyakit lain.

CARA 3 - Pemeriksaan bendalir pangkal rahim

Waktu subur, bendalir akan menyerupai putih telur mentah, terhasil dalam jumlah banyak dan jernih (tiada warna). Selepas ovulasi, bendalir akan jadi lebih pekat, kental, berwarna keputihan dan sedikit.

Boleh klik di SINI untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana mengetahui waktu subur anda.

2. Sperma Sihat Dan Berkualiti : Bagaimana memilikinya?Sperma Sihat VS Sperma Tidak Sihat


Pemeriksaan boleh dilakukan di hospital berdekatan anda. Tapi kalaupun malu, ibum2m menyarankan agar suami mencuba SET KESUBURAN SUAMI SHAKLEE yang terdiri daripada Vitamin E dan Zink.
Vitamin E
Fungsi : Membantu mepertingkatkan kemampuan reproduktif dengan meningkatkan kiraan sperma, kualiti air mani dan motiliti sperma.
(120 biji hanya RM149)
Klik SINI untuk info lanjut Vitamin E


Zink
Fungsi : Membantu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten dan meninggikan kiraan sperma.
(120 biji hanya RM33.75)

Harga SET KESUBURAN SUAMI hanya RM182.75 tahan untuk penggunaan 2-4 bulan.


 3.  Saluran tiub fallopio bakal ibu berfungi dengan baik 

Pemeriksaan lebih lanjut boleh dilaksanakan dengan berjumpa doktor berdekatan. Hal ini kebiasaannya hanya boleh dikesan dan diperbetulkan dengan kaedah pembedahan kecil iaitu laparoscopy yang menyerupai teropong kecil bagi mengetahui lokasi tersumbat terbabit. Boleh klik SINI untuk info lanjut berkaitan masalah ini.

Saranan ibum2m untuk bakal ibu, bolehlah mencuba untuk memiliki SET KESUBURAN WANITA SHAKLEE yang terdiri daripada GLA dan ALFALFA.


GLA
Fungsi : Membantu mengawalselia hormon estrogen wanita dan sekaligus mempertingkatkan tahap kesuburan wanita
(60 biji hanya RM91.25)


Alfalfa
Fungsi : Bertindak sebagai 'Kacip Fatimah', mengawal keputihan, mengelakkan senggugut dan PMS.
(330 biji hanya RM 53.75, 700 biji hanya RM97.50)

Harga SET KESUBURAN WANITA hanya RM145 atau RM188.75 tahan untuk penggunaan 2-4 bulan


Mari tengok testimoni..

Harga SET KESUBURAN SUAMI DAN ISTERI?

Hanya RM327.75 SAHAJA

(Tidak termasuk kos penghantaran sebanyak RM10 untuk Semenanjung Malaysia atau RM20 untuk Sabah/ Sarawak.)


Demikian perkongsian ibum2m bagi setiap pasangan yang belum memiliki cahayamata atau yang tengah merancang untuk menambah sahabat bagi si kecil anda..Sesungguhnya kita hanya berikhtiar, supplemen sebagai alat tetapi hanya dengan izin Allah SWT, insya Allah impian memiliki si comel anda akan tercapai..;-)

Untuk sumber rujukan yang lain, anda bolehla klik di SINI untuk mengetahui tips- tips merancang kehamilan anda.
Untuk mendapatkan SET KESUBURAN SUAMI dan SET KESUBURAN WANITA, anda boleh klik sahaja di bawah ini.https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e98cb037f376fa53b314c166766ef55e


Bagi mendapatkan konsultasi PERCUMA dari ibum2m, boleh saja menghubungi ibum2m di talian 013-6341955 (sms/whatsapp/wechat).


Semoga bermanfaat!


COD Area : Putrajaya


Love,
ibum2m


Tiada ulasan:

Resepi Nuget Ayam Homemade

Assalamualaikum Hari ini mau kongsi Resepi Nuget Ayam Homemade Boleh lah bikin untuk minum petang atau makan malam Bahan A : 1/2 dada...