Ahad, 6 Julai 2014

10 Fakta Penting Anggur Muscadine Di Dalam Vivix

Assalamualaikum.

Sedapnya anggur bukan? Harganya yang mahal walaupun kecil sahaja buahnya. Tapi anggur yang ada dalam Vivix Shaklee ni sangat berbeza dengan yang anggur dijual di pasaraya tu.

Apa lah keistimewaan anggur Muscadine dalam Vivix tu kan?


 1. Anggur muscadine tumbuh semulajadi ditempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin.
 2. Ia dikenali sebagi super grapes kerana saiznya yang boleh membesar sebesar BOLA GOLF!
 3. Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis .
 4. Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia  kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.
 5.  Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom , anggur muscadin mempunyai 20 pasang yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.
 6. Bukan itu sahaja kerana ia merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak !
 7. Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003 , anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIEs
 8. Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins(OPC)OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.
 9. Ia mempunyai kadar RESVERATROL  6x lebih tinggi dari anggur merah. 
 10. Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – antikanser dan antiradang.
Shaklee menggunakan keseluruhan buah anggur; kulit, isi & bijinya kerana:-
 1. Anti oksidan & phytonutrients yang tinggi dalam kulit anggur
 2. Kandungan Resveratrol yang tinggi di dalam biji anggur
 3. Isinya juga mengandungi nutrien yang sangat bergunaSebarang pesanan atau konsultasi, bolehlah menghubungi Kak Mas aka ibum3m di talian 013.634.1955.

Konsultasi terbaik hanya untuk kalian.

Salam sayang,
ibum3mTiada ulasan:

Cara Mengurangkan Sakit Kepala, Badan Letih Dan Loya Semasa Rawatan Ubat Tibi

Bismillahirrahmanirrahim Apabila disahkan sebagai pesakit TB Pulmonary, memang agak terkejut. Walaupun pada masa itu, keputusan negatif untu...